AKTIVNOSTI


Bloška planota z okolico je dežela neokrnjenih gozdov, pisanih travnikov in ponuja obilo možnosti za aktiven dan. Lahko ga preživite s knjigo v roki, v viseči mreži v senci borovcev ali se s kolesom odpeljete na izlet. Za raziskovalce predlagamo katerega izmed nepozabnih izletov. Notranjska razkriva fantastične naravne pojave (Križna jama, Cerkniško jezero, Rakov Škocjan, izviri, itd.) ter kulturno dediščino, zaradi katere se boste želeli vrniti nazaj. Predstavijo se vam Martin Krpan, Bloški smučar, čarovnica Uršula s Slivnice in mnogi drugi, če se le prepustite.
Za kulinarične sladokusce predlagamo pokušino značilnih domačih enolončnic (ričet, fižol s slanino in bloška kavla-koleraba), štruklje s smetano, dimljene ščuke, bikova jajca, pa notranjski želodec, pljučne in jetrne klobase...
IZlETI


Image title
Značilne površinske oblike Notranjske omogočajo raziskovanja podzemnega sveta (Križna jama), največjega presihajočega Cerkniškega jezera, okoliške hribe ter druge naravne in kulturne elemente naše dediščine (grad Snežnik...), opazovanje živali z lovcem...

ŠPORT


Image title
Športniki se navdušujejo nad kolesarjenjem (nudimo izposojo koles), hojo s palicami, športnim ribolovom, plavanjem, supanjem in kajtanjem, ježa konj, meditacija ipd.

DOŽIVETJAImage title
Mesečno se pri nas odvijajo tematski dnevi, kot so obisk zeliščarke, pravljičarja, masaža na prostem, čebelarstvo, meditacija, joga, slikarske in foto delavnice, opazovanje ptic, opazovanje zvezd, večeri družabnih iger...

PIKNIK KOŠARAImage title
Novost za ljubitelje piknikov - najem PIKNIK KOŠARE. Okolica ob jezeru ponuja nešteto skritih kotičkov, kjer se lahko posvetite svoji družbi, za hrano pa poskrbimo mi. Vsaka košara poleg hrane in pijače, vsebuje tudi dekico, pribor, krožnike in kozarce, skodelice in pladnje.
Po predhodnem naročilu (dan pred piknikom; 8h-17h) naročite piknik košaro z domačimi dobrotami na 031 651 683 ali se pozanimate pri našem osebju.KLASIČNA piknik košara - 20€ (za 2 osebi)
Vključuje: narezek z domačo govejo salamo in domačo slanino, sir, kisle kumarice ali olive, paradižnik ali paprika, domač kruh, sok 1l in voda.
Dodatna pijača na razpolago: penina - 10€, 2x domače pivo matt - 6€, vino 1l - 8€, čaj - 2€.
  • Pomembno: Pri prevzemu plačate akontacijo 20€ za košaro. Akontacijo vrnemo, ko vrnete košaro, v kateri so piknik odeja, kozarci, skodelice, pladnji…)
  • Doplačilo za dodatno osebo je 5€.
  • Na EKO Kmetiji Hiti Janez lahko kupite domače goveje salame (15€/kg) ter domače slanine (17€/kg).